20.4.2024, 10:38
Головна » 2014 » يونيو » 19 » Досліджуємо природу рідного краю
Досліджуємо природу рідного краю

Надзвичайно цікаву і пізнавальну експедицію організували для своїх вихованців керівники гуртків "Юний еколог" Остапенко Л.В., "Юні знавці лікарських рослин" Дудченко І.В., "Юні зоологи" Бадрак О.В. за маршрутом м. Шостка – м. Новгород-Сіверський – м. Шостка. Чотири дні діти перебували на історичній сіверській землі, де вивчали рослинні угруповання в заплаві р. Десна, місцеву фауну, а також знайомились з історичними та культурними пам’ятками древнього міста.
 

Походні умови перебування дітей в експедиції майже нічим не відрізнялись від наметових. Юннати жили в пристосованому приміщенні на території районної станції юних натуралістів. Приготування сніданків, обідів і вечері здійснювали під відкритим небом у імпровізованій печі, зробленої із цегли і металевої решітки. Такі страви, як рибна юшка, український борщ, різноманітні каші, заправлені шкварками з цибулею, зварені на відкритому вогні з димком подобались усім учасникам експедиції без винятку, адже готували їх власноруч самі діти і їх керівники. По вечорам традиційно розводили багаття, співали пісень, спілкувались. Не забували юннати і про мету свого перебування в екологічній експедиції. Так, юні дослідники виявили на одній з Деснянських круч у дубовому гаю біля льонозаводу популяцію жуків-оленів, що занесені до Червоної книги України. Вони також фотографували цікаві природні об’єкти, картували та описували місця їх знаходження. Особливо це стосувалось місць зростання видів рідкісних лікарських рослин та тих, що знаходяться на межі зникнення.

Юннати провели дослідження щодо екологічного стану р. Десна на предмет забруднення побутовим сміттям в районі турбази "Ярославна".

Результати практичних досліджень, які були проведені в ході експедиції, будуть використані юннатами для підготовки звітних матеріалів відповідно положень Всеукраїнських еколого-натуралістичних конкурсів, а також при написанні науково-дослідницьких робіт.

 

С.В. Корнієнко, директор станції юних натуралістів
Переглядів: 1826 | Дата: Рейтинг: 5.0/5| Оцінили: 1
Всього коментарів: 0
e border="0" width="100%" cellspacing="1" cellpadding="2" class="commTable">
Як Вас звати?*: Email *:
Код *: